WOUS Podden

Livets resa.

Om

Wous Podden - Livets Resa programleds av Pernilla Bertilsson.

Häng med på resan och möt en rad spännaden och drivna kvinnor och en och annan man.:) Vi diskuterar aktuella och intressanta ämnen, karriär, svåra perioder och utlovar ett och annat skratt.

Pernilla har många års erfarenhet inom marknad-och kommunikationsbranschen, hon arbetar som marknads-och kommunikationschef, driver Business Women Småland och har podden Wouspodden sen 2020. Nu nylanseras podden och Pernilla ser fram emot nya intressanta möten.

Har du någon som du vill ska medverka, kontakta gärna oss!


Wouspodden hosted on Acast. See acast.com/privacyfor more information.

Business woman

Pernilla träffar Elisa Lindström som senast var med i, Kompaniet Svan.

Med sitt driv och att våga testa nya saker inom artisteriet har hon fått sina fina framgångar. Men hur är det när livet kommer emellan och man står i en skilsmässa när man samtidigt ska leverera i Melodifestivalen? Hur klarar man prestera i en livvskris, som inte får ta fokus?

Hur mycket formas man av sin uppväxt? Hur blir man en bra ledare och hur skriver man ett optimalt CV? I dagens avsnitt träffar Pernilla, Sohaila Bagger-Sjöbäck som har gjort raketkarriär inom rekruteringsbranschen. Hon är envis, lyhörd och alltid nära till skratt, som är några av hennes egenskaper varför hon har kommit så långt. Nu gör hon ett tydligt avstamp i hennes bransch. "Om inte jag gör det, så gör någon annan det"!

Pernilla gästas av grundaren för Aldrig ensam, Charlie Eriksson. Charlie startade organisatinen 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Alla kan drabbas – antingen själv eller som anhörig.

Charlie var drabbad själv av psykisk ohälsa, men vågade inte berätta det för någon. Men efter att ha vårdats i respirator pga. hans sista självmordsförsök, var det slut på att leva i hemlighet med psykisk ohälsa. Ett djupt och intressant avsnitt.

Camilla Bergman var vd på Breakit – Sveriges snabbväxande nyhetskanal inom näringslivet. Nu har hon startat mediehuset, Loop. Hon är en frisk fläkt i mediebranschen och är en av Sveriges mest drivna och framåtlutande chef i branschen.

Vilka egenskaper tycker Camilla är viktigt hos en vd? Hur kom det sig att hon började jobba med en tandläkartidning? Hur får man till vardagspusslet i familjen när arbetet kräver full fokus. Allt detta och mycket mer i det härliga avsnittet.

Denna vecka gästas Pernilla av designern Nina Starck. Hon har under många år verkat inom bla. H&M, IKEA, Lindex och Borås Tapeter. Men sen kom livet emellan och raketkarriären fick ställas åt sidan.

Nina berättar om hur livet vändes upp och ner när hon fick ett tungt beskedet om hennes man. Hur man efter ett sådant besked tar ytterligare emot svårt besked - att man själv har cancer. Ett djupare samtal men även en del skratt, när Nina bland  annat arbetade för den italienska maffian.

I veckans avsnitt gästas vi av Johanna Nilsson. Hon är föreläsare, författare, moderator och konsult med fokus på hållbart mode och hållbart entreprenörskap. Hon är utsedd till Sveriges Second Hand Profil 2019 av Erikshjälpen, samt till Årets framtidsmamas 2019 av tidningen Mama.

Vad är det för skillnad på slow fashion och hållbart mode? Vad är slow business? Hur ska man tänka om man vill leva mer hållbart? Vilka svenska varumärken tycker Johanna har kommit längst gällande hållbarhet?Veckans avsnitt spelades in digitalt pga Covid period och vi är medvetna om sämre ljudkvalitén,

Denna vecka gästas Pernilla av en Linda Bengtzing, en av Melodifestivalens främsta artister genom tiderna. Hon är ett energiknippe, bjuder på sig själv och idag ska vi prata om hennes karriär, hur hårt pandemin har slagit i underhållningsbranschen och hur tufft 2020 varit för henne som artist. 

Var kommer efternamnet Bengtzing ifrån? Hur tog sig Linda ur sin scenskräck? Hur gör man förartisten ska top-of-mind även under pandemin? Allt detta och mycket mer!

Denna vecka gästas Pernilla av modellen och modedesignern Valerie Aflalo. Valerie har varit med om mycket i sitt liv, bland annat vunnit Fröken Sverige ochoch representerat Sverige i Miss Universum, hon har startat upp ett eget klädmärke som fått samma namn som henne själv – Valerie. Hon har även vunnit Guldknappen för sitt modeskapande hela två gånger, hon har fått tre barn, ja listan kan göras lång.

Vi pratar om när hon vann Fröken Sverige, resan med hennes egna modeföretag - Valerie, hur modebranschen fungerar idag och hennes framtidsmål.

Åsa Ingrosso är en person som alltid har någonting på gång. Är det inte att driva restauranger med sin Emilio, så är det att skriva böcker, designa väskor och lampor eller inreda åt företag och privatpersoner. Hon pendlar mellan Sverige och Spanien men spenderar mest tid på Mallorca.

Just nu är hon högaktuell med att öppna det fjärde La Perla, denna gång i Stockholm. 

I det här poddavsnittet berättar Åsa om sin barndom, sina passioner i livet, att vara en entreprenör och vad hennes mål i framtiden är. En podd som innehåller detmesta och med mycket skratt.

Pernilla gästas av mångsysslaren Ebba Kleberg von Sydow som alltid har många järn i elden. Hon är journalist och har hunnit skriva nio böcker, driver sin blogg -Säker stil med Emelia de Poret och driver en butik. Men hur får man sitt livspussel att gå ihop och vad är egentligen Ebbas dröm? Det och mycket mer pratar vi om i dagens avsnitt.


Som ett tydligt bevis att man kan ta saken i egna händer och bara göra det, så lyckades Elvira Eriksson göra det - dessutom galant!

Med sin driftighet och kreativitet skapade hon klockmärket, Mockberg. Under tiden med Mockberg har en hel del minor avverkats, men som företaget och hon själv har gått starka ut ifrån. Hon blev Guldvinnare för Årets Unga Grundare, men dagen efter bröt hon nacken i en olycka. "Livet har sin sidor"

Caroline och Jessie har helt olika bakgrunder med helt olika personligheter, men som kompletterar varandra så bra att de för ett par år sedan valde att satsa på karriären tillsammans. Nu startar de sitt andra företag – Clean By Sweden, som säljer miljövänliga tvättmedel. Fler frågor och svar efter deras erfarenheter.

Hur tar man sig ur en relation med misshandel och blir starkare av det? Är utbildning viktigare än erfarenhet och kunskap? Detta och mycket mer i veckans poddavsnitt!

Denna vecka gästas Pernilla av Michaela Berglund som arbetar med företag och affärsutveckling, men drivs mest av att hjälpa andra kvinnliga företag och framför allt att få andra kvinnliga investerare att investera i de här företagen. Hon är vd för Feminvest.

Vad letar investerare efter idag? Varför är bara 1% av alla investeringar som genomförs till kvinnliga företag? Hur ska man tänka om man vill investera för första gången? Vilka är framtidens branscher? Allt detta och mycket mer i veckans poddavsnitt!


I veckans avsnitt gästas Pernilla av Sveriges discodrottning. Hon har haft stora framgångar med sitt Alcazar och i Melodifestival. Nu står hon på egna ben igen och har dessutom startat en podd med sin syster Hanna.

Hur var det egentligen att vara en del av Alcazar och varför tog det slut? Vad kommer namnet Lattas döttrar ifrån? Hur hanterar Lina pandemin som slagit hårt i underhållningsbranschen? Allt detta och mycket mer i dagens avsnitt med härliga Lina.

Vad menar Cecilia med att kvinnan har konkurrensstrategier i arbetslivet? Vad är det viktigaste att tänka på när man som chef ska berömma sina anställda? Är män bättre än kvinnor på att nå dit de vill i arbetslivet? Ett viktigt och intressant avsnitt om karriär & kvinna.

Denna vecka gästas vi av Cecilia Zadig som föreläser och utbildar inom kvinnligt ledarskap. Hur hanterar man en chef som inte är en bra ledare? Hon är författare och har släppt två böcker om ämnet, och har idag utbildat över 274 mediechefer.

Denna vecka gästas vi av en kvinna som gått sin egen väg från ett tryggt arbete inom mediebranschen till att starta eget företag. Linn Weilar blev en av de första som tog in koreanska hudvårdsprodukter i Sverige, som kallas K-Beauty.

Innehåller koreansk hudvård verkligen snigelsekret? Och varför är guld ett viktigt ämne i hudvård? Vi pratar även om hur mansdominerad näringslivsbranschen är och Linn berättar vad hon hade gjort om hon fick full mandat att ändra på något i branschen

Influencern Lojsan Wallin gästar oss i en härlig och ärlig pratstund. Hon berättar om hur hon har byggt upp hela sitt varumärke i sociala medier och är idag en stor profil både på Instagram och Youtube. Hon driver podcasten Måndagsvibe tillsammans med sin vän Hanna, och som blivit nominerad till årets Podcast i Guldörat. Lojsan är en livsstilsinfluence - en ärlig, härlig och genuin tjej rakt igenom!

Vi pratar om hennes bransch, Influencer marketing, men även hennes framtidsdrömmar. Vad är det Lojsan tycker att branschen saknar? Allt detta och mycket mer!

Therese Albrechtson är inspiratören och föreläsaren som varit med om många utmaningar i livet. Hennes viktigaste budskap är att fokusera på möjligheter snarare än hinder, och våga misslyckas för att kunna lyckas. ”No guts no glory” som hon själv beskriver sitt personliga varumärke.

Hon har skrivit två böcker, varav en heter "Dålig mamma eller superkvinna", och är nu inne på sin tredje. Hon brinner för ämnet karriär och kvinna..

I den här poddavsnittet tas ämnena som föräldraskapet, otillräckligheten, utbrändheten, skam och skuld upp. Vad man ska göra för att få en bättre balans i vardagen?

unsplash